Celor mai multi dintre noi ne place sa calatorim, sa exploram, sa ne aventuram in locuri in care nu am mai fost, insa ne simtim adesea coplesiti de responsabilitatea planificarii unei calatorii. Fie nu stim cum sa o facem, fie ni se pare prea complicat.

Chiar si cei care prefera calatoriile spontane stiu ca un minim de pregatire e necesar pentru o calatorie cu adevarat reusita. Pe langa cazare la o pensiune sau hotel si bani. Daca vreodata va aflati in zona valcea, va recomandam sa vizitati frumoasa pensiune Valcea, sunt niste oameni foarte simpatici si aveti 100 de chestii interesante de facut in zona.

calatorii

Va putem oferi cateva sfaturi utile in planificarea unei calatorii, care pot fi general valabil, indiferent de tipul de calatorie ales.

1. Alegeti de la bun inceput destinatia principala. Poate fi vorba de unul sau chiar mai multe obiective turistice grupate in aceeasi zona. Stiind ce vrei sa vizitezi, vei putea sa te informezi in avans despre anumite lucruri si, cine stie, chiar sa afli despre alte locuri pe care ai putea sa le vizitezi in calatoria ta.

destinatii

2. Informati-va despre starea vremii. Conditiile meteo sunt un factor important in orice calatorie si, desi nu pot prevazute 100%, e bine sa ne facem macar o idee aproximativa despre cum va fi vremea. Implicit, de aici reiese ca e util sa stabiliti clar si perioada sau data exacta cand va avea loc calatoria.

3. Stabiliti mijlocul de transport. Tren, masina, autobuz, microbuz, bicicleta, pe jos? In functie de mijlocul de transport, se modifica putin si ruta parcursa, dar si timpul petrecut pe drum.

drumul

4. Faceti-va bagajul in mod eficient. Unii dintre noi preferam sa avem o lista inainte de a arunca obiecte in geanta, insa important este sa luati cu voi strictul necesar – un bagaj prea mare va va stanjeni.

valcea

5. Stabiliti traseul exact, opriri la alte eventuale obiective turistice intalnite pe traseu sau activitatile desfasurate pe drum alaturi de tovarasii de drum.

harta