delta-dunarii

“poza preluata de pe flickr – facuta de vladbalan” – http://www.flickr.com/photos/vladbalan/2772410778/

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania, este Delta Dunarii. Se stie ca Delta este un tinut exotic care adaposteste o multime de specii de pasari, flori si plante. Mai exact pe intreaga sa intindere exista peste 1200 de specii de plante si copaci si 327 de specii de pasari. Delta se intinde pe o suprafata de 2681 de km patrati.

Cea mai ideala modalitate de vizita Delta este sa strabateti toate canalele si bratele ei cu vaporul. Astfel veti putea observa vegetatia si fauna.

Bratul Chiliabratul-chilia

“poza preluata de pe http://www.chettusia.com

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii este Bratul Chilia.

Acest brat desparte Romania de Ucraina. Bratul are o lungime de 11 km fiind navigabil doar pentru vasele mici. 60 % din debitul de apa al Dunariii curge prin bratul Chilia.

Bratul Sf Gheorghe

sf-gheorghe

“poza preluata de pe www.tropikal.ro

Se afla in partea sudica a Deltei si se desparte de Bratul Sulina in apropierea orasului Tulcea, mai exact la Est de Tulcea. Puteti face aceasta excursie pe Bratul Sf. Gheorghe de trei ori pe saptamana, aceasta fiind perioada in care vasele strabat bratul.

Bratul Sulina

sulina

“poza preluata de pe www.romania.infoturism.ro

Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii, fiind cel mai scurt dintre cele 3 brate, intinzandu-se pe o distanta de 64 de km si fiind aproape drept.

Orasul Sulina

orassulina

“poza preluata de pe: www.vestic.ro

Are o populatie de 40.000 de locuitori si un trecut frumos, fiind pana in anul 1938 sediul Comisiei Europene a Dunarii de Jos. Aceasta comisie a fost infiintata pentru a proteja interesele oraselor care erau strabatute de Dunare. In timpul razboiului cu Germania, Comisia a parasit Sulina, iar consecinta a fost declinul orasului.

Farul Comisiei Europene a Dunarii de Jos

far

“poza preluata de pe: www.delta-dunarii.info

In prezent Farul Comisiei Europene este muzeu care cuprinde istoria orasului si ofera o panorama superba a Deltei.

Farul a fost construit in anul 1870 si este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii.

Gura Portitei

gura-portitei

“poza preluata de pe: www.guraportitei.ro

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii, locatie salbatica, care ofera pe langa frumusete rara, si liniste pentru doritori. Locul este atestat din anul 1870 .Aici exista si posibilitati de cazare pentru cei care isi doresc confort absolut.

O minunatie de locatie cu apa cristalina, aer curat si multe posibilitati de agrement: excursii pe canalele Deltei, terenuri de tenis si volei, hodrobiciclete, barci,etc. Departe de civilizatie o locatie superba care va ofera toate conditiile necesare.

Lacuri

lacul-isac

Lacul Isac – “poza preluata de pe http://www.oco.ro

Cele mai mai mari lacuri din Delta sunt: Lacul Isac, Potcoava si Gorgova. Aici sunt prezente o multime de specdii de pasari printre care: rate salbatice, lebede si egrete.

lacul-isac1.

Lacul Gorgova – “poza preluata de pe http://www.panoramio.com

Cimitirul Maritim

Cimitirul se afla in Sulina si veti fi uimiti sa observati ca exista o multime de nume englezesti, germane, frantuzesti, ruseseti, etc. Cimitirul este impartit in functie de religii in patru sectoare iar persoanele care au murit innecate in naufragii au pietre de mormant inclinate. Cimitirul este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Delta Dunarii.

cimitir

“poza preluata de pe: www.photoiasi.ro