In timpul unui interviu intrebarile pe care le puneti sunt la fel de importante ca si raspunsurile pe care le oferiti. Trebuie sa puneti intrebarile corecte si acordati atentie raspunsurilor pe care le dati. Atat intrebarile cat si rapunsurile influenteaza decizia unui angajator.

Iata o lista a celor mai grave intrebari pe care nu le puteti adresa in timpul unui interviu:

Care sunt politicile companiei privind  beneficiile si concediul angajatului?

Daca veti intreba despre avantajele locului de munca, veti parea o persoana auto-indulgenta. Exista persoane care intreaba cate zile de concediu ofera compania, daca exista planuri de sanatate cum ar fi cele dentare.

Astfel de intrebari nu se pun in cadrul unui interviu, doar in momentul in care job-ul este al dumneavoastra.

Ce puteti sa imi spuneti despre compania dumneavoastra?

Nimeni nu trebuie sa se prezinte la un interviu fara sa fi facut putina cercetare despre companie. Trebuie sa puneti intrebari mai specifice, care sa demonstreze ca stiti lucruri despre companie.

Va fi necesar sa lucrez ore suplimentare?

Aceasta poate fi inlocuita cu o intrebare despre cum este o zi obisnuita la locul de munca. Astfel veti afla care sunt responsabilitatile dumneavoastra in fiecare zi si probabil veti afla si daca se lucreaza in general ore suplimentare.

De ce a plecat  ultima persoana?

Aceasta intrebare poate fi inlocuita cu: „ Inlocuiesc pe cineva sau este o pozitie noua?” Este o intrebare  mai pozitiva si veti sti daca lucrati in cadrul unor parametrii stabiliti sau nu.

Considerati ca as fi o alegere potrivita pentru acest job?

Acest lucru pune o multime de presiuni inutile asupra potentialului angajator. Daca angajatorul va considera potrivit veti afla cu siguranta. Concentrati-va pe unicul scop si  anume acela de a va vinde.

Va trebui sa calatoresc sau sa imi schimb domiciliul?

Aceasta intrebare va face sa pareti inflexibil. Asteptati pana angajatorul aduce acest subiect in discutie.

Care este salariul pentru acest post?

Nu intrebati acest lucru la un prim interviu. Angajatorul va aduce si acest subiect in discutie  pentru a afla ce va doriti.

Cat timp credeti ca va dura acest interviu? Trebuie sa ajung undeva dupa…

Nu intrebati acest lucru, sau nu va uitati la ceas sau la telefonul mobil in timpul interviului. Cu cat interviul tine mai mult ca atat este mai bine.

Care este politica dumneavoastra cu privire la flexibilitatea programului?

Daca veti pune o astfel de intrebare veti parea tipul de persoana care fuge de responsabilitate. Puneti aceasta intrebare daca acest lucru a fost mentionat in fisa postului sau angajatorul a mentionat acest lucru.

Cat timp dureaza pana voi putea promova?

Nu recurgeti la astfel de intrebari, angajatorul va cunoaste astfel intentiile dumneavoastra.

Sa spuneti „nu am intrebari”, la sfarsitul unui interviu.

Un interviu ar trebui sa fie asemenea unei conversatii. Una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face este sa asteptati pana la sfarsitul interviului pentru a pune toate intrebarile.

O prima intrebare ar putea fi „ Pot sa vorbesc despre experientele mele, concentrandu-ma pe ceea ce este cel  mai important pentru dumneavoastra?”.

Puteti sa puneti cateva intrebari bune la final dar nu toate.