Facebook-ul nu a fost intotdeauna usor de utilizat. Nu era usor sa stabilesti exact dimensiunea care era potrivita pentru o poza de profil si nu era usor de controlat cum arata alte parti ale site-ului.

Toate acestea s-au schimbat, acum este mult mai usoara gestionarea imaginilor, dar pentru multi utilizatori Facebook-ul continua sa ramana un mister. Multi nu stiu sa profite  in totalitate de optiunile  pe care Facebook le ofera.

Iata cateva indicii care sa va ajute sa utilizati Facebook-ul:

Dimensiunea potrivita:

Acestea sunt cateva din specificatiile de baza, prevazute de Facebook. Este recomandat ca imaginile utilizate pentru poze de profil sa fie de o latime de maxim 18o px si o lungime maxima de 600 px.

Pentru a va asigura ca imaginea pe care doriti sa o setati ca imagine de profil respecta regulile, inmultiti latimea cu 3. Numarul pe care il obtineti este inaltimea maxima a imaginii dumneavoastra care poate fi acceptata. Sa vedem cum arata acest lucru in practica.

Mai jos sunt trei exemple de imagini de profil diferite a caror latime este de 180px, dar au diferite inaltimi. Retineti faptul ca inaltimea nu trebuie sa depaseasca rata maxima de 1:3.

Dupa cum observati, chiar daca pozele au inaltimi diferite exista suficient spatiu pentru a fi creativ cu o poza de profil pe Facebook.

Intelegerea modalitatii de decupare a unei imagini pe Facebook

Probabil faptul ca multe dintre companii nu utilizeaza intreg spatiul pentru o poza de profil se datoreaza masurii extreme a Facebook-ului de a decupa imaginea de profil.

Dupa ce pozele au fost decupate nu se mai percepe ce companie reprezinta aceasta imagine.
Exista o rezolvare si pentru aceasta problema, tot ceea ce trebuie sa facem este sa intelegem ca pentru o imagine de 185px, Facebook permite margini ale imaginii de 15px pe ambele parti.

Acest lucru trebuie tinut minte atunci cand setati o imagine de profil pentru Facebook. Iata mai jos un exemplu clar de decupare a unei imagini de catre Facebook:

Decuparea imaginii in Facebook:

Ceea ce face Facebook-ul si multe dintre persoane nu stiu acest lucru, este faptul ca va permite sa schimbati pozitia de decuparare a unei imagini.

Pentru a vedea cum functioneaza, accesati pagina dumneavoastra de Facebook si treceti cu mouse-ul peste poza dumneavoastra de profil. Faceti clic pe modificare imagine ( change picture)

Veti fi directionati catre o pagina noua, unde este afisata imaginea profilului curent. In partea de jos a imaginii veti putea face clic pe „Editare in miniatura” (Edit Thumbnail)

O feresatra va aparea, oferindu-va posibilitatea de a edita in miniatura, facand clic si tragand de imagine in interiorul unei cutii mici. Astfel se schimba modalitatea de decupare a imaginii de profil.

Dupa ce a-ti facut toate aceste modificari salvati.

Imaginea de profil poate fi utilizata asemenea unui banner publicitar. Astfel ca o puteti folosi pentru a promova evenimente, oferte speciale.

Fiti atenti la toate aceste detalii de decupare a pozei, caci imaginea de profil poate fi imaginea companiei dumneavoastra.