Greseli In Logo Design

Este important pentru  afacerea fiecaruia dintre noi, ca mesajul ce trebuie transmis sa fie comunicat in mod unic si clar.

Cu puterea Web-ului acest lucru a devenit posibil. Cea mai simpla modalitate de a recunoaste o societate si de a se distinge de altele este logo-ul sau.

Iata 10 greseli comune de logo design care trebuie evitate, daca doriti sa creati un logo de succes si profesional.

Evitati site-urile care promoveaza pachete ridicol de ieftine pentru crearea unui logo. Veti obtine exact ceea ce platiti.
Munca unui profesionist ar trebui sa arate profesional. Noii proprietari de afaceri de cele mai multe ori investesc timp si bani in echipamente si proprietate, dar nu investesc corespunzator in logo-ul lor.
Aici sunt cele mai frecvente motive de ce logo-urile au aspect de amatori:
Proprietarii de afaceri au vrut sa economiseasca bani proiectandu-si logo-ul ei insisi.
Un amic sau cineva cunoscut care pretinde ca stie putin despre design-ul grafic, va face o favoare.
Alegerea unui site de pe internet la intamplare care se ocupa de design. Acestea sunt in general populate de designeri amatori.
Alegerea unei companii care ofera logo-uri foarte ieftine.

Toate cele de mai sus pot duce la rezultate dezastruoase.  Daca logo-ul dumneavoastra arata amatorist, atunci asa va fi si afacerea dumneavoastra.

Iata cateva avantaje ale angajarii unui designer de logo profesionist:

Logo-ul dumneavoastra va fi unic si memorabil.
Nu veti avea nici o problema in reproducerea logo-ului.
Logo-ul dumneavoastra va avea o durata de viata mai lunga si nu va trebui redesenat de-a lungul a mai multor ani.
Logo-ul dumneavoastra va arata profesional.

Tendintele vin si se duc si in cele din urma se transforma in clisee. Un logo bine conceput trebuie sa fie atemporal, iar acest lucru poate fi realizat prin ignorarea ultimelor trucuri de proiectare. Cel mai mare cliseu de temut in design-ul uni logo este “ swoosh corporative” care este calea finala de a juca intr-un mod sigur.

Ca si designer de logo, munca ta este de a crea o identitate unica pentru clientul tau. Deci cea mai buna decizie este sa ignori tendintele de logo design. LogoLounge are o sectiune mare pe site-ul sau in care se actualizeaza tendintele actuale de logo design in fiecare an. Astfel puteti evita aceste tendinte cu orice pret.

Un exemplu de modul in care grafica raster poate limita reproducerea.
O practica standard la proiectarea unei sigle este de a utiliza sofware-ul grafica vectoriala, cum ar fi Adobe Illustrator sau CorelDraw. Un vector grafic este format din puncte matematice precise, care asigura consistenta vizuala intre mai multe dimensiuni. Alternativa este desigur utilizarea software-ului Adobe Photoshop. Un grafic raster sau bitman cum este denumit in mod obisnuit este format din pixeli.

Nu este recomandat sa se utilizeze imagini raster pentru un logo, deoarece acestea pot provoca probleme cu reproducerea. In timp ce Photoshop este capabil sa creeze logo-uri foarte mari, nu veti sti niciodata cat de mare va trebui sa fie reproducerea logo-ului la un moment dat.Este important ca logo-ul sa arate la fel in toate dimensiunile.

Principalele avantaje ale graficii vectoriale pentru logo design sunt:

Logo-ul poate fi scalat la orice dimensiune, fara a pierde din calitate.
Editarea logo-ului mai tarziu este mult mai usoara.
Acesta poate fi adaptat la alte mijloace de informare mult mai usor decat o imagine raster.

Logo raster este ok pentru web si uneori pentru printat, carti de vizita sau altele, deobicei daca vrei sa il puneti pe o masina mare aveti nevoie de vector.