Pachet Gazduire Website

Cu pachetul de gazduire de la primul site nu va trebui niciodata sa te intrebi daca ii configurat serverul correct, sa ce versiune de php ruleaza, am depasit resursele de per server mai sunt in siguranta, sau poate oricand cineva sa-mi atace serverul.

Am simplificat putin lucrurile pentru tine. Iti vom luat grija asta, primul site te ajuta sa iti gazduiesti website-ul rapid, in siguranta si fara batai de cap.

Gazduire Standard

RON34/luna

De peste 10 ani ne asiguram ca siturile clientilor sunt mereu online.

Orice website trebuie sa existe fizic undeva, trebuie “gazduit”, dar ce inseamna asta mai exact? Cu asa de multe solutii de gazduire care au rasarit peste noapte, este foarte usor sa te simti pierdut/a, asa ca, o sa incerc sa explic pe scurt ce inseamna gazudirea unui website.

In acest scurt articol va voi vorbi despre:

De ce am nevoie de gazduire la website (web hosting)
Cum aleg o companie de hosting? Si de ce este foarte important acest lucru)
Cum aleg un pachet de hosting
Cat trebuie sa ma coste gazduirea unui website

Daca sunt si alte intrebari despre gazduirea unui website, la care vreti raspuns, va rog sa ne contactati.

Gazduirea sitului, pe scurt, se face pe un server, server care este un fel de calculator, insa este foarte sigur, rapid si efficient conectat la curent si internet garantat non-stop.

Aceste “calculatoare” sunt optimizate sa prezinta paginile web a siturilor la mii de vizitatori simultan. Ele nu au nici mouse, tastura sau monitoare, ci sunt controlate de la distanta.

Teoritic, chiar si practic sunt oameni care isi gazduiesc websitul acasa, pe calculatorul personal. Se poate, principiul fundamental este acelasi insa calitatea nu poate fi aceasi niciodata.

De ce am nevoie de gazduire la site?

Pe scurt: Toate pozele, pdf-urile, fisierele si bazele de date, trebuie tinute undeva. Intr-un loc, sigur, de unde sa poate fi accesate 24 din 24, rapid, si de foarte multi vizitatori in acelasi timp.

Este ca si cum ai inchirea un birou in centrul orasului unde sa iti expui produsele sau serviciile. Platesti chirie sa poti functiona in spatiul respectiv, pe perioada in care iti desfasori activitatea acolo.

Multi oameni nici nu se gandesc la gazduire pana aud prima data termenul acesta, ei cred ca din moment ce cumpara un domeniu primesc automat si un loc unde “sa-l tina”, nici nu le trece prin cap ca trebuie sa is aleaga un pachet de gazduire.

Cum sa aleg o companie de hosting? Si de ce este foarte important!

Multe companii au inteles de mult importanta si valoare unui website, au inteles si cat de important este sa oferi continut de calitate vizitatorilor tai insa multi subestimeaza importanta unui webhost. Din cauza asta ajung sa treaca prin tot felul de probleme, care in momentul in care se trage linie nu justifica energia, timpul si banii pierduti. Asa ca trebuie sa fi atent cand alegi un pachet de hosting ieftin sau chiar gratis.

Daca am invatat ceva pana acum, nimic in viata nu este gratis.

Asadar problem care pot sa apara:

  1. Clienti si bani pierduti – Daca websitul nu poate fi accesat si clientii nu se pot interesa de produsele tale. De exemplu emag.ro, daca situl nu ar fi putut fi accesat pentru 12 ore in “Black Friday” ar fi pierdut 145 de milioane de lei
  2. Impact negativ asupra SEO – daca Google nu poate accesa situlsau se incarca greu vei fi penalizat
  3. Securita scazuta si risc mare sa iti pierzi informatii pretioase – Nu este nici o solutie perfecta sa te protejezi 100% si cele mai mare situri din lume sunt atacate dupa cum prea bine stim. Insa sunt solutii prin care sa te protejezi, si noi te putem ajuta in aceasta privinta

Sunt multe companii care ofera pachete de gazduire, este foarte important sa incerci sa intelegi diferitele optiuni, sa stii ca poti suna pe cineva daca este o problema, trebuie si garantia ca situl va fi sus 99% din timp, pretul nu este cel mai important factor, sa ai posibilitatea sa cresti in caz ca ai nevoie, fie de mai mult spatiu, putere de procesare sau mai mult traffic si nu in ultimul rand te bazezi pe reputatie.

Cum sa aleg un pachet de hosting

Noi momentan oferim 3 tipuri de pachete de gazduire, pachetul standart este pachetul recomandat de noi. In functie de necesistati si cresterea websitului ne adaptam si trecem la urmatorul, dar numai in caz ca trebuie si nu mai repede.

Asa ca daca nu esti sfatuit de noi ca ai nevoie de un pachet de gazduire mai bun decat cel standard, nu are rost sa platesti in plus.

Cat Costa Gazduirea Unui Website

Pachetele de gazduire incep de la 34ron/luna pana la 140ron/luna. Insa sunt si companii care ofera gazduire gratis sau la 1 ron/luna, in principiu recomand clientilor si prietenilor sa se fereasca de aceste companii, insa multi prefera sa invete pe propria lor experienta.

Situri care ofera gazduire gratis in Romania

Recent am auzit o vorba care se aplica si in momentul acesta “Este foarte scump sa primesti ceva gratis.”

Daca alegi o companie in functie de pret, de cele mai multe ori nu merita bataia de cap pe care o ai cand situl nu poate fi accesat sau se pierde informatie.

Daca sunteti interesati de gazduirea unui website, va rog sa ne contactati fie prin email sau telefon si va putem ajuta.

Pachetul de 34 RON/luna este perfect pentru 80% din situri. In caz ca nu este sufficient putem trece la urmatorul plan de hosting.